DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yunan zulmü yeni bir boyut kazanıyor: Hem etten duvar hem de dikenli tel

Yunanistan’a giden göçmenlerin Meriç Nehri üzerinden Türkiye tarafına itildiğine ilişkin skandal görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, Yunan tarafından yeni bir hamle geldi. Yunanistan hükûmeti, Meriç Nehri kıyısına 400 kişilik bir ekip gönderecek ve kıyı şeridini dikenli telle kapatacak.

Yunan zulmü yeni bir boyut kazanıyor: Hem etten duvar hem de dikenli tel
REKLAM ALANI
15.12.2019
31.613
A+
A-

TM Dijital Haber Merkezi

Göçmenleri döverek botlara doldurup Meriç Nehri’nden Türkiye’ye yasa dışı olarak gönderen Yunanistan, sınır bölgesine etten duvar örmeye hazırlanıyor.

ARA REKLAM ALANI

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan görüntülerde, Yunanistan’da bulunan göçmenlerin Meriç Nehri’nden geçirilerek Türkiye tarafına itildiği görülmüştü.

İlk kez Akşam gazetesince “Suyun öte tarafından vicdan yok” başlığı atılarak duyurulan skandal uygulama, Alman Der Spiegel’e de konu olmuş, Meriç’teki bu tür geri göndermelerin asker ve eski polislerden oluşan 6 kişilik bir ekip tarafından sistematik olarak yapıldığı belirtilmişti.

Yunan basınından Kathimerini’de yer alan yeni gelişmeye göre ise, Yunan hükûmetinin Meriç Nehri kıyısına 400 kişilik ek bir ekip daha konuşlandıracağı bildirildi.

Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Michalis Chrysochoidis’in kısa süre önce Dedeağaç’ı ziyaret ettiğini yazan gazete, bu konuşlandırma işleminin başladığını ve Mart 2020’de tamamlanacağını aktardı.

Öte yandan, Meriç Nehri kenarındaki Orestiada kentine, kıyı boyunca dikenli tel çekilmesinin de hükûmet tarafından değerlendirmeye alındığı ifade edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.